L’objectiu de Vallès Drac Race és la promoció del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac per a la pràctica esportiva així com el posicionament en el mercat del turisme esportiu de Terrassa i els municipis de la comarca. 
 
La selecció del recorregut és un dels punts clau de l’èxit de Vallès Drac Race. La singularitat de les proves es troba en la qualitat del paisatge i en la selecció de camins i corriols tècnics i divertits per als participants. Qualitat per davant de quantitat.
 
 

ORGANITZACIÓ

El Centre Excursionista de Terrassa, entitat sense ànim de lucre que promou l’acostament de la societat al medi natural a través de diferents àrees d’activitat, és el nou responsable en aquesta 3ª edició de l’organització del repte VALLÈS DRAC RACE. Tot el personal implicat en l’event és voluntari, a excepció de certs serveis externs sub-contractats.
 

CANVIS EN ELS RECORREGUTS

Al marge de la novetat com a promoció en el trail de les 4 curses infantils, hi ha canvis en els recorreguts de les 3 curses de la passada edició i que es confirmaran quan es disposi el vist-i-plau de tots els agents implicats. No patiran canvis significatius en quan a distància i desnivell acumulat. Els tracks finals seran facilitats només als corredors inscrits, durant la darrera setmana.
 

VOLUNTARIAT 

La celebració de la VALLÈS DRAC RACE és possible gràcies a la dedicació de gent voluntària. Si tens interès en col•laborar amb aquest repte esportiu t’oferim poder interactuar amb l’organització, participant en:
- els avituallaments                                   
-  transport de material i persones            
- muntatge/desmuntatge logístic (dissabte i/o diumenge)
- marcatge de les curses                           
- fotografia i vídeo                                        
 - punts de control de pas
 - entrega de dorsals i xips (dissabte i diumenge)
- la promoció de l’event
 - fent d’escombra
 
Fes-nos arribar les teves dades de contacte (nom, telèfon i disponibilitat) al mail  info@vallesdracrace.cat  i t’informarem
Només per participar amb l’organització rebràs una prenda esportiva personalitzada amb la imatge de l’event, la bossa del corredor i un pic-nic segons la dedicació horària.
 

CURSA SOSTENIBLE

La VALLÊS DRAC RACE es realitza en gran part dins el Parc Natural de St. Llorenç del Munt i l’Obac. L’organització defensa l’ús racional del parc, de manera que el pas de l’event no representi cap impacte per l’entorn natural. A tal efecte es realitzen diferents accions:
- neteja i arranjament mínim dels circuits, amb l’objectiu exclusiu de facilitar el pas tant de corredors com de caminadors usuaris del Parc (retall d’esbarzers i similars, retirada de grans troncs i pedres, residu no vegetal existent previ al pas de les curses)
- servei d’avituallament al corredor confinat dins una àrea mínima, amb l’objectiu d’evitar qualsevol abocament de residu provinent de les curses. No s’autoritza la sortida d’embolcalls plàstics ni gots ni pells de fruita, fora de l’àrea d’avituallament definida
- senyalització provisional dels itineraris amb cinta de plàstic que es procurarà la seva reutilització total o parcial en properes edicions. La voluntat de l’organització és l’impacte mínim al medi ambient, disposant la senyalització provisional un periode màxim de 36 hores.
- disposició d’autobusos per als participants a la Half Drac Trail, en ordre de procurar evitar al màxim el desplaçament amb vehicles particulars fins a Mura
- reciclatge del residu plàstic i orgànic generat en motiu de les curses
 

ESDEVENIMENT SOLIDARI

La VALLÈS DRAC RACE suposa una aportació solidària a l’entitat Fundació Fupar, que vetlla per l’ocupació i assistència de persones amb discapacitat intel•lectual, a través de l’encàrrec d’articles promocionals i impressió de suports publicitaris entre d’altres. Participant a qualsevol de les curses es fa possible la integració socio-laboral del seu col•lectiu atès.
 

BRIEFING

El dia abans de la prova, coincidint amb l’entrega de dorsals i bosses del corredor, es realitzaran sessions de presentació breu a Decathlon Terrassa amb les últimes novetats a comunicar als corredors com poden ser canvis de darrera hora forçats als recorreguts, avituallaments, material obligatori en cas de condicions meterològiques adverses, afectació a les sortides, estat dels itineraris, promocions, organització de les sortides, serveis a la zona d’arribada…
 

AVITUALLAMENTS

Tots els avituallaments de les diferents curses, són:
líquids
aigua i isotònic en tots
caldo
refrescs
 
sòlids
galetes i/o barretes energètiques
fruita
fruits secs
gominoles
 
Es disposarà un avituallament més complet a Mura per la Vallès Drac Trail i per totes les curses a la zona d’arribada del Parc de les Nacions Unides.
En cas que algun participant sigui celíac o tingui intoleràncies a diferents dels anteriors sòlids proposats, preguem se’ns informi a través del mail info@vallesdracrace.cat 

 

DORSALS I XIPS

Els dorsals es podran recollir junt la  bossa del corredor a Decathlon Terrassa durant divendres 17 per la tarda i el dissabte 18 (consultar horaris), així com també a partir de les 7 h. al Parc de les Nacions Unides de Terrassa. Tots els participants cal que portin el dorsal en un lloc visible a la part del davant.
L’organització es reserva el dret de poder entregar el xip amb la bossa del corredor o el mateix dia de la prova. El xip és recuperable i el seu lloguer està inclòs amb el preu de la inscripció. No serà vàlid l’ús de xips alternatius o xips que no estiguin lligats al calçat. En cas de no retornar el xip, el corredor/a haurà d’abonar 6 € a l’organització
 
 

MATERIAL RECOMANAT 

Es recomana que cada participant haurà de disposar, per garantir la seva pròpia seguretat, del següent material
∙Jaqueta paravent
∙Samarreta màniga llarga o samarreta tèrmica
∙Gorra i/o Tubular 
∙Guants
∙Malles llargues o perneres
∙Sistema d’hidratació (recipient 500 ml) 
∙Barretes energètiques, gel o producte similar 
∙Telèfon mòbil carregat  
∙Manta tèrmica
∙GPS amb track carregat (molt recomanable, s’enviarà el track la darrera setmana als inscrits)
 
En cas que la previsió meteorològica (Servei Meteorològic de Catalunya) indiqui una alta probabilitat de pluja o fred intens, es podrà obligar als participants portar qualsevol del material anterior relacionat, prèvia comunicació oficial de l’organització amb 24 h. d’antelació a la sortida.
 

PÀRQUINGS I SERVEIS

 
 

ACTIVITATS INFANTILS I CANGURATGE

Entre les 9:30 i les 12:30 s’oferirà el servei de canguratge al mateix Parc de les Nacions Unides, on els infants que vulguin podran participar de jocs i activitats organitzades per monitors i/o voluntaris del Centre Excursionista de Terrassa.
L’objectiu de la VALLÈS DRAC RACE és el de fomentar la participació de tota la família a l’event.
 

MARCATGE

Tot l’itinerari estarà senyalitzat i valisat amb cinta plàstica que serà retirada just després del pas del darrer participant en cada prova, a excepció de les proves infantils on s’indicarà l’itinerari amb presència de voluntaris.
Donada l’elevada afluència de visitants del Parc Natural i l’experiència en anteriors edicions, és altament recomanable el portar el track amb el recorregut gravat en un telèfon mòbil o aparell GPS. La darrera setmana abans de la prova es facilitarà el track als corredors/es inscrits/es.
 

BOSSES A LA VALLÈS/HALF DRAC TRAIL (novetat)

Els participants de la Vallès Drac Trail que ho desitgin, se’ls facilitarà un dorsal petit extra per lligar a una bossa que l’organització li deixarà a meitat de cursa (km. 25 Mura) Les bosses dels participants que hagin passat per aquest punt podran seran retornades fins les 14 h. a l’arribada.
 
Els participants de la Half Drac Trail que ho destigin, se’ls facilitarà un dorsal petit extra per lligar a una  bossa que podran entregar abans de la sortida de Mura i que podran recuperar a l’arribada.
 
 El Centre Excursionista de Terrassa, tot i vetllar-ne, no respon del contingut d’aquestes bosses.
 

ABANDONAMENTS

L’organització no garanteix l’evacuació immediata dels participants que abandonin en qualsevol punt del recorregut donada la dificultat d’accessibilitat. Si que procurarà pel seu retorn al Parc de les Nacions Unides de Terrassa mitjançant una furgoneta que traslladarà els corredors que ho demanin fins l’arribada. Donat que el vehicle no pot accedir a bona part del recorregut els corredors no accidentats que abandonin hauran doncs de baixar caminant en alguns casos fins als punts següents de recollida previstos i esperar que se’ls evacui, sempre amb previ avís a l’organització (no es garanteix el retorn immediat):
- CTRA. CASTELLAR A ST. LLORENÇ SAVALL:
Àrea de Les Arenes / Revolt Fondo de la Vall de Mur / Vall d’Horta
- CTRA. TERRASSA A TALAMANCA
Trencall Sant Lleïr/La Vall / Alzina del Sal•lari / La Barata / urb.Les Pedritxes / Can Roure 
- MURA
- PARC AUDIOVISUAL
 

ENTREGA PREMIS

Horari previst entrega de premis:
INFANTILS -                     10:30 h.
ESQUENA DEL DRAC-    11:45 h.
HALF TRAIL –                 17:00 h.
VALLÈS DRAC TRAIL -    17:00 h.
 
 

PROMOCIONS

Concurs de recull fotogràfic
S’obsequiarà amb una inscripció per a la propera edició a qualsevol de les curses de la VALLÈS DRAC RACE 2018 + obsequi gentilesa dels nostres col•laboradors + bossa del corredor als 3 millors reculls digitals que constin d’un mínim de 50 fotografies amb imatges dels corredors (a decidir entre els membres de l’organització) , publicats fins a les 22 h. del dilluns 20 de febrer. Per a participar al concurs caldrà deixar les dades i el link públic al mail info@VALLÈSsdracrace.cat 
 
Concurs Instagram
S’obsequiarà amb una inscripció per a la propera edició a qualsevol de les curses de la VALLÈS DRAC RACE 2018 + obsequi gentilesa dels nostres col•laboradors a les 3 millors imatges publicades amb l’etiqueta  #vallesdracrace  fins a les 22 h. del dilluns 20 de febrer
 
Concurs Facebook
Es sortejaran tres inscripcions per a la propera edició a qualsevol de les curses de la VALLÈS DRAC RACE 2018 + obsequi gentilesa dels nostres col•laboradors entre tothom qui faci un M’AGRADA i comparteixi alguna de les publicacions de la pàgina de Vallès Drac Race en aquesta xarxa social, fins les 22 h. del dilluns 20 de febrer.
 
Repte LA LLANERA  + VALLÈS DRAC RACE
Es sortejarà diferents obsequis gentilesa dels col•laboradors dels dos reptes esportius organitzats per la Unió Excursionista Sabadell i el Centre Excursionista de Terrassa, entre els participants que facin la inscripció a dues curses sigui la distància que sigui, una de cada organització.
 
El sorteig es realitzarà el 19 de febrer durant la celebració de les curses i es farà públic a la línia d’arribada. Per poder formar part del sorteig, cal que el participant mostri un dorsal de l’edició LA LLANERA 2017 i un dorsal de la VALLÈS DRAC RACE 2017.
 
S’obsequiarà amb un Pack d’ambientadors ECOOLOR de la Fundació Fupar, a tots els participants que s’apuntin al sorteig el mateix dia 19 de febrer abans de les 10:30 h. a la taula d’entrega de dorsals.